Vesti

08. 06. 2022.

[FMIR] VAŽNO - Informacije o polaganju ispita u narednim rokovima

Smerovi: ISiT, OM, UK

PISMENI ISPIT 

U zvaničnim rasporedima ispita su definisana dva dana pismenog ispita. Prvi dan je rezervisan za polaganje Testa iz FMIR. Drugog dana se polažu Test iz finansijske analize i Zadatak iz računovodstva. Mogućnost izlaska na pismeni ispit imaju isključivo studenti koji su prijavili ispit preko e-studenta. Osim toga, u svakom ispitnom roku je OBAVEZNA PRIJAVA putem forme na predmetnom sajtu. Prijava će biti otvorena 3-4 dana pre svakog dela pismenog ispita, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni i putem predmetnog kanala na MS Teams-u. Studenti koji ne prijave izlazak preko pomenute forme moći će da polažu ispit SAMO ako preostane slobodno mesto u salama. Molimo vas da uvažite ovaj apel i pomognete nam da uspešno organizujemo polaganja, te da ne šaljete naknadne molbe, jer na njih neće biti odgovoreno. 

Ako niste zadovoljni ostvarenim brojem bodova na nekom od delova pismenog ispita, možete pokušati da popravite rezultat u narednim rokovima. Prethodno ostvareni rezultat se automatski briše samo ako izađete na polaganje (ne briše se ako prijavite izlazak, a ne izađete na ispit) i nema potrebe da se posebno javljate.

Delovi pismenog ispita nisu međusobno uslovljeni. Važno: položeni delovi pismenog ispita važe do kraja školske godine (oktobar 2022.)

UVID U RADOVE

Uvid u radove se organizuje za Test iz finansijske analize i Zadatak iz računovodstva. Uz objavljivanje rezultata postavlja se i OBAVEZNA forma za prijavu dolaska na uvid. Uvid je moguće izvršiti isključivo lično i u definisanom terminu. Ne postoji mogućnost naknadnog uvida ili uvida putem MS Teams-a (osim ako nije naznačeno da će uvid biti onlajn). 

USMENI ISPIT

Usmeni ispit je obavezan poslednji korak za sve studente. Mogućnost izlaska na usmeni ispit imaju studenti koji su položili sve delove pismenog ispita u kolokvijumskom nedeljama i/ili ispitnim rokovima, zaključno sa oktobarskim rokovima 2022. godine. Ako ne uspete da položite usmeni ispit, pismeni deo ispita se ne poništava, odnosno možete da pokušate ponovo u nekom od narednih rokova. Na usmeni ispit je neophodno poneti indeks, poštovati Kodeks za studente i, ukoliko to bude potrebno, propisane epidemiološke mere.