Vesti

13. 06. 2022.

[OFM] VAŽNO - Informacije o polaganju ispita u narednim rokovima

Smer: MENADŽMENT

U nastavku su izložene najvažnije informacije u vezi sa pravilima i organizacijom ispita iz predmeta OSNOVE FINANSIJSKOG MENADŽMENTA u narednim ispitnim rokovima. Molimo vas da ih pažljivo pročitate i uvažite kako biste uspešno ispunili sve ispitne obaveze, a mi na najbolji mogući način organizovali polaganja. 

PISMENI ISPIT

U zvaničnim rasporedima ispita je definisan jedan dan za organizaciju pismenog ispita, kada se polažu sva tri testa. Mogućnost izlaska na pismeni ispit imaju isključivo studenti koji su prijavili ispit preko e-studenta. Osim toga, u svakom ispitnom roku je OBAVEZNA PRIJAVA putem forme na predmetnom sajtu. Prijava će biti otvorena 3-4 dana pre pismenog ispita, o čemu ćete biti blagovremeno obaveštavani i putem predmetnog kanala na MS Teams-u. Studenti koji ne prijave izlazak preko pomenute forme moći će da polažu ispit SAMO ako preostane slobodno mesto u salama. Molimo vas da uvažite ovaj apel i pomognete nam da uspešno organizujemo polaganja, te da ne šaljete naknadne molbe, jer na njih neće biti odgovoreno. 

Ako niste zadovoljni ostvarenim brojem bodova na nekom od delova pismenog ispita, možete pokušati da popravite rezultat u narednim rokovima. Prethodno ostvareni rezultat se automatski briše samo ako izađete na polaganje (ne briše se ako prijavite izlazak a ne izađete) i nema potrebe da se posebno javljate. 

Delovi pismenog ispita, odnosno testovi 1, 2 i 3, nisu međusobno uslovljeni

Pitanja u vezi organizacije ispita (prijave, rasporedi, objavljeni rezultati, uvid u radove i slično) uputiti isključivo mejlom Nemanji Milanoviću (nemanja.milanovic@fon.bg.ac.rs). U naslovu mejla (Subject) obavezno staviti oznaku OFM. 

Važno: položeni delovi pismenog ispita važe do kraja školske godine (oktobar 2022.). 

UVID U RADOVE

Uvid u radove se organizuje za Test iz finansijske analize. Uz objavljivanje rezultata dobićete informaciju o terminu i načinu uvida. Uvid je moguće izvršiti isključivo lično i u definisanom terminu. Ne postoji mogućnost naknadnog uvida ili uvida putem MS Teams-a (osim ako nije naznačeno da će uvid biti onlajn). 

USMENI ISPIT

Usmeni ispit je OBAVEZAN poslednji korak za sve studente. Mogućnost izlaska na usmeni ispit imaju studenti koji su položili sve delove pismenog ispita u kolokvijumskim nedeljama i/ili ispitnim rokovima, zaključno sa oktobarskim rokovima 2022. godine (Test 1 - min. 10, Test 2 - min. 15, Test 3 - min. 15 bodova). Nakon položenog pismenog ispita, na usmeni ispit možete izaći u tom ili u bilo kojem narednom ispitnom roku. 

Ako ne uspete da položite usmeni ispit, pismeni deo ispita se ne poništava, odnosno možete da pokušate ponovo u nekom od narednih rokova. Na usmeni ispit je neophodno poneti indeks, poštovati Kodeks za studente i, ukoliko to bude potrebno, propisane epidemiološke mere. Pitanja u vezi usmenog ispita uputiti prof. Milošu Milosavljeviću (milos.milosavljevic@fon.bg.ac.rs). 

Hvala mnogo na pomoći i dosadašnjoj saradnji. Srećno u narednim rokovima.